17 september 2009

Elio Zagato 1921-2009

Elio_Zagato_1921-2009

'Dr. Elio', oftewel Elio Zagato is op 88 jarige leeftijd overleden. Hij was de zoon van Ugo Zagato, de oprichter van het wereldberoemde ontwerphuis Zagato.

Het bedrijf Zagato werd in 1919 door Ugo Zagato opgericht, in de jaren vijftig kwam zijn zoon Elio bij het familiebedrijf. Naast het ontwerpen van enkele klassiekers, was hij ook een vooraanstaand figuur in de racewereld. In totaal nam hij aan 150 races deel waarvan hij er 85 op zijn naam wist te schrijven.

Elio Zagato was van groot belang in de autodesign geschiedenis. Hij ontwierp innovatieve body's voor o.a. Lancia, Maserati, Ferrari, Alfa Romeo en vele andere sportieve en exclusieve merken. Op het gebied van lichtgewicht materialen en aerodynamica zette hij nieuwe maatstaven die vandaag de dag nog steeds worden toegepast in productiemodellen.

 

11 september 2009

Lancia Y 'Elle': The Final Edition


Y-elle3

Y-Elle
Y-Elle2

Tijdens de IAA in Frankfurt zal Lancia niet de lang verwachte Ypsilon opvolger presenteren. De Lancia liefhebbers moeten voorlopig genoegen nemen met een speciale uitvoering van de huidige Ypsilon. Het gaat hier om een Ypsilon die gemaakt is in samenwerking met ELLE en gericht is op de moderne vrouw.


Speciaal voor de ELLE-uitvoering heeft Lancia een ‘mattaluro’-roze kleur ontwikkeld. Zodoende zal de auto volop schitteren op de catwalk. Daarnaast moeten de verchroomde details, zoals het radiatorrooster, de achterbumper, handgrepen en het lijstwerk op de portieren extra opvallen. Op de B-stijl is een speciale opdruk geplaatst geïnspireerd door covers van het magazine en het ELLE-logo. De 16 inch lichtmetalen wielen zijn eveneens in roze kleur.


Binnenin is de Ypsilon ELLE wederom modebewust aangekleed. De speciale paarse lederen en Alcantara bekleding is voorzien van opdruk met het ELLE-logo. Het contrast wordt verhoogd dankzij helder witte lederen stiksels. Tot slot zijn de raamstijlen en het dakpaneel uitgevoerd in leer, alsook de velours vloermatten met lederen randen.

 

06 september 2009

Lancia Martini Powerboat (3)

LM8.jpg

LM9.jpg

LM10.jpg

De Lancia Martini Powerboat in de Venetiaanse binnenstad.

05 september 2009

Lancia Martini Powerboat (2)

LM5.jpg

LM6.jpg

LM7.jpg

De eerst actiebeelden uit Venetië van de Lancia Martini Powerboat.

27 augustus 2009

Doodzonde (7)

Beta MC dz7
Een Lancia Beta Monte Carlo op de schroothoop, wachtend op iemand die een restauratie nog ziet zitten.

25 augustus 2009

Lancia Martini Powerboat

Lanciaboat

LM1

LM2

LM3

LM4

Na 17 jaar afwezigheid zien we het Lancia Martini Racing logo opnieuw, helaas niet in de autosport maar op deze luxe Powerboat.
De Lancia Powerboat is een gezamelijk project van Fiat Powertrain, ontwerper Christian Grande & Partners en SACS Marine. De Powerboat zal 4 september in Venetië, tijdens het 66° Filmfestival, voorgesteld worden.

Enkele cijfers:
Aandrijving door 2 Commonrail dieselmotoren, elk goed voor 560PK, voorzien van 6 cylinders en 6700CC, om er voor te zorgen dat deze 8500KG wegende boot voldoende vermogen krijgt. De ongeveer 13M lange Powerboat kan 11 personen vervoeren tegen met topsnelheid van Topsnelheid 48 knopen.

Lanciaboat-Delta.jpg

 

19 augustus 2009

Lancia Delta in de pers

Delta-8-2009

Een foto uit de nieuwste Lancia Delta reclamecampagne. Een mooie foto voor de geschreven pers en voor de belangrijkste TV-zenders is er opnieuw een filmspot met Richard Gere voorzien. Lancia lijkt een vaste reclamepartner gevonden te hebben: Het is reeds de derde Lancia commercial met Richard Gere en de Delta in de hoofdrol.

13 augustus 2009

'Signora del Vento'

1

2

'Signora del Vento' (Dame van de wind) is een prachtige driemaster die sinds enkele dagen voor anker ligt aan de Toscaanse kust. Dit 85 meter lange zeilschip, voorzien van Lancia logo's, trekt er de aandacht van de talrijke strandtoeristen. Het Lancia schip zal verder nog aanmeren in Porto Rotondo, Forte dei Marmi en als laatste en vaste aanlegplaats het eiland Elba.

09 augustus 2009

Taxi

riccione_01

riccione_02

riccione_03

riccione_04

Voor het derde jaar op rij zal Lancia in het Italiaanse Riccione een gratis taxiservice aanbieden: Dag en nacht een VYP-service, voor vervoer van  het hotel of camping naar het strand of de disco, en dit volledig gratis tot einde augustus! Niet minder dan 60 blauwe Lancia Y EcoChic modellen zullen hiervoor ingezet worden.

26 juli 2009

Doodzonde (9)

A112
Als ooit iemand enkele onderdelen voor de restauratie van zijn Lancia-Autobianchi A112 mist...