04 maart 2010

Lancia-Chrysler in Genève (2)

G1

G2

Nog enkele sfeerbeelden van het huwelijk tussen Lancia & Chrysler: De 2 merken samen op èèn gemeenschappelijke beursstand.

03 maart 2010

Lancia-Chrysler in Genève (1)

G2010-1

We kunnen er niet langer meer omheen, Lancia en Chrysler zijn één... De (voorlopig nog) 2 merken delen samen één stand tijdens de autoshow van Genève 2010. Op de foto 2  puzzelstukjes met de respectievelijke logo's die samensmelten tot één geheel. Of het in de praktijk ook zo eenvoudig zal zijn moet de toekomst nog uitwijzen...

01 maart 2010

Lancia Delta in Genève

Delta HB

delta HB2

Mat zwart is 'hot'. Lancia zal het eerste merk zijn wat de mat zwarte lak op de standaard kleurenkaart zal zetten. De speciale lak, Hard Black, vraagt wel een speciale productieprocedure van meer dan 4 uur per wagen, wat dan ook zal doorwegen in de leveringstermijn en, uiteraard, het prijskaartje.
Hopelijk zal de Hard Black editie ook beschikbaar zijn voor de Belgische markt en, niet onbelangrijk, in combinatie met de populaire 1.6Mjet motor.

28 februari 2010

Lancia Musa in Genève

Musa

Musa int
De City Limousine van Lancia is in Genève voorzien van een mat zwart dak in leder (!) en een licht lederen-alcantara interieur. Ook onder de motorkap is er nieuws: De 1.3Mjet 95PK Start&Stop met een uitstoot van 114g/km (109g/km voor de DFN) die voldoet aan de Euro 5 normen.

27 februari 2010

Lancia Y in Genève

Y Elle

Y Elle 2

Na Brussel is het nu de beurt aan Genève voor de voorstelling van de Lancia Y 'Elle'. Deze uitvoering zal de meest complete en tevens de 'Final edition' zijn voor het huidige Y model. Voor 'echt' Y-nieuws moeten we nog tot 2011 geduld hebben..

26 februari 2010

AutoMotoRetro Torino 2010

AMR1

AMR2

AMR3

De 28° editie van AutoMotoRetro in Turijn werd dit jaar afgesloten met een recordaantal van meer dan 30000 bezoekers. Op de foto's de stand van de Lancia Club met enkele populaire en zeldzame Lancia's uit het rijke verleden van het Italiaanse merk.

21 februari 2010

Doodzonde (8) Schroot of Collectors Item?

autodemolizioni stefano mengoli bologna
Dat de Lancia Thesis nooit een topper in de verkoopsresultaten geweest is wisten we. Gelet op het gewaagde design en de toch vrij beperkte productie aantallen had ik dan eerder verwacht dat, na de productiestop, het model ooit een verzamelobject zou worden. Maar blijkbaar zijn er momenteel nog meer Thesis exemplaren dan er gegadigden zijn voor dit Lancia model: Getuige hiervan is deze foto uit Bologna (I), letterlijk een hele stapel Lancia's voor afbraak of verkoop in onderdelen. Of is het speculatie van de eigenaar, Autodemolizioni Stefano Mengoli, in de hoop dat het toch ooit een 'collectors item' zal worden?

12 februari 2010

Nuova Thesis 'Donor'

300C
Tijdens de autoshow van Chicago lekte, na een interne meting, deze foto van het nieuwe Chrysler 300C front. Niet onbelangrijk gezien dit, of toch minstens het platform van deze Chrysler, de 'donor' of basis zal zijn voor de Lancia Thesis opvolger.

25 januari 2010

Lancia & European Motor Show Brussel 2010

AS1

AS2

AS3

AS4

Geen prototypes, geen nieuwe Lancia Y, wel een speciale uitgave 'Elle' op basis van de huidige Lancia Y tijdens de European Motorshow Brussel 2010. Verder niets nieuws op de kleine, maar mooie, Lancia stand, enkel geruchten over de talrijke nieuwe Lancia-Chrysler modellen die op korte termijn zouden volgen.

11 januari 2010

Lancia-Chrysler Delta een feit?

chrysler-delta-1

chrysler-delta-2

chrysler-delta-3

chrysler-delta-4

chrysler-delta-5

chrysler-delta-6

chrysler-delta-7

Te zien op de Chrysler stand in Detroit: Een Lancia Delta met aangepaste radiatorrooster en Chrysler logo. Blijkbaar is dit een test of het model aanslaat bij de Amerikanen gezien in de Chrysler persmap niets verwijst naar dit model. Eveneens merkwaardig is dat een modelnaam ontbreekt. Afwachtenof de Amerikanen 'Italiaans design op wielen' kunnen waarderen...